Korponay Zsófi - p'ARToló
  • előadóművész
  • ének
  • színház

Korponay Zsófi

Korponay Zsófi

Korponay Zsófi vagyok, a József Attila Színház színésznője, énekesnő. A koronavírus a főpróbahetem előtt köszöntött be, ez a premier szeptemberig váratni is fog magára. Igyekszem motiválni magam a mindennapjaimban, és többek között dalokat, feldolgozásokat készítek kedvenc új hangszeremmel, az ukulelémmel.

A szakmát Szombathelyen kezdtem a Weöres Sándor Színházban, Jordán Tamás vezetése alatt. A színház mellett jazz-ének szakon végeztem a szintén szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában, ahol Kazai Ági volt a mesterem. 2015 óta élek Budapesten, azóta vagyok a József Attila Színház társulatának tagja.

Pályafutásom során fontosnak tartottam, hogy se a zenéről, se a színészetről ne kelljen lemondanom a másik javára, így az évek során a színház mellett több zenekarban is megfordultam. Énekeltem többek között a Voler Mouche, az Isis Big Band és a Talány Akusztik zenekarokban.

A koronavírus miatti korlátozásokat március 11-én rendelték el, új musicalünk, a 9-től 5-ig bemutatója előtt 10 nappal. A premier elhalasztása mellett körülbelül 50 előadásom és néhány koncertem marad el a karanténhelyzet miatt, de a legnagyobb fájdalom mégis az, hogy néhány szerepemtől – köztük a legfontosabbtól – nem fogok tudni elbúcsúzni.

A támogatóimnak cserébe egy szabadon választott dalt tudok felajánlani saját ukulelés feldolgozásban, vagy szívesen mondok el szabadon választott verset/monológot annak, aki inkább a prózai vonalat kedveli. 🙂 A választott mű címét az e-mail címemre várom az adományozóktól!

Az eddig elkészült dalaimat a YouTube csatornámon tudjátok meghallgatni, egyszerűbb, személyesebb dalokat pedig az Instagram oldalamon.

Köszönöm a lehetőséget és a támogatásotokat!

Elérhetőségek

Támogatni szeretnél?Minden támogatást nagyon köszönünk!

Kérjük, utalj a művész alább megadott bankszámlaszámára.

Utalásnál ne felejtsd el feltüntetni a p’ARToló nevét a közlemény rovatban, így a művész tudni fogja, honnan érkezett a támogatás. Köszönjük!

Bankszámlaszám: 11773470-00538251 | Korponay Zsófia