Fekete Dávid - p'ARToló
  • előadóművész
  • bábos
  • bohócdoktor

Fekete Dávid

Fekete Dávid

Szabadúszó bábos, mesemondó, bohócdoktor vagyok, másfél éves ikerlányok édesapja.

“Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény vándorlegény. Jó nagy feje volt neki, de nem bánta kicsit sem, mert annál több mese fért bele. A szája is csak akkor állt be, ha furulyázott, vagy nótára gyújtott. Volt még neki két ügyes keze. Azon táncolt Vitéz László, aprítva az ördögöt. Elindult hát gólyalábon, szerencsét próbálni. Ment, mendegélt annak a széles világnak keskeny ösvényén, s amerre járt-kelt, megörvendeztette aki útjába akadt. Még ma is megy, ha meg nem halt! Aki nem hiszi, járjon utána!”

Már kis néptáncosként sok fellépésem volt.Akkor alakult ki bennem a színpad, a népi kultúra szeretete.
Nem én választottam az előadói hivatást. Erre sodort az élet, én meg hagytam magam. Sokáig úgy éreztem, hogy táncosok közt színész, színészek közt bábos, bábosok közt zenész, zsonglőr, mesemondó, gólyalábas vagyok… Egy kicsit minden, de semmi sem igazán.

Forgattam filmekben, játszottam számos bábszínháznál, kőszínháznál, alternatív társulatnál, rendeztem, koreografáltam, zenét szereztem, tréningeket tartottam itthon és külföldön, bejártam a fél világot.

Fekete Dávidot banki átutalással tudod támogatni.

Elérhetőségek

Támogatni szeretnél?Minden támogatást nagyon köszönünk!

Kérjük, utalj a művész alább megadott bankszámlaszámára.

Utalásnál ne felejtsd el feltüntetni a p’ARToló nevét a közlemény rovatban, így a művész tudni fogja, honnan érkezett a támogatás. Köszönjük!

Bankszámlaszám: 11773456-02055642 | Fekete Dávid