Gyulai Csaba - p'ARToló
  • előadóművészet
  • ének
  • zene

Gyulai Csaba

Gyulai Csaba

Ütőhangszeres zenész, gadulka-játékos és zeneszerző vagyok. A világzene és a jazz határán mozgó zenekarokban, valamint alkalmazott zenészként színházakban játszom, ezen kívül bábszínházi előadások zeneszerzője vagyok.
Zenekarom, a Chabanda saját kompozícióimat adja elő.

Zenészi pályafutásom kezdete a gimnáziumi évekig nyúlik, ekkor alapítottuk a később három CD kiadását megérő AT ENSEMBLE zenekart. Az akkori definíció szerint etno-jazzt játszottunk. Ennek köszönhetően tagja lettem a MAKÁM zenekarnak (1999-2004), melybe tavaly is visszatértem egy album (Sík Sándor-Encián) és néhány koncert erejéig. Egyik legnagyobb büszkeségem, hogy az ezredforduló éveiben a legendás KOLINDA együttes tagja is lehettem. 12 éve tart az együttműködés BOGNÁR SZILVIA énekesnő különböző formációival. Az ARASINDA együttessel török, a TRIO HANGIST formációval örmény zenét játszottunk, saját zenekarom, a CHABANDA az én szerzeményeimet játssza – a zenekar stílusmeghatározására azt találtam ki, hogy “A világzenénél jazzesebb – a jazznél világzenésebb”.

Alkalmazott zenészként megfordultam/-fordulok a Vígszínházban, az Örkény, a Radnóti, a Magyar Színházban, a Budapest Bábszínházban – zeneszerőként a veszprémi, békéscsabai, zalaegerszegi, szombathelyi bábszínházakban dolgoztam. Legújabban (pont színházi kapcsolataim alapján) megalakítottuk a TRIO SORDINI formációt, melyben Kovács Márton és Móser Ádám barátommal improvizatív experimentális zenét játsszunk.

Életem egy hosszú, szép szakaszát nemrég zártam le, ez pedig a reneszánsz kóruséneklés. A VOCES AEQUALES és az ANS CHORUS tagjaként számos izgalmas lemezfelvétellel dicsekedhetek.

A rendezvényszervezésbe is belekóstoltam, akkori lakhelyemen, 2013-14-ben a PALOTANEGYED FESZTIVÁL egyik fő szervezőjeként.

TÁMOGATÁSODÉRT KÖSZÖNETKÉPPEN…

1) A 2020-21-es évadban egy (vagy a támogatás nagyságától függően, egyéni egyeztetés után több) tetszőleges belépőjegyes fellépésemre ingyen bejutást biztosítok – ez lehet koncert, színházi előadás, vagy családi belépés a Budapest Bábszínház “Holdbeli csónakos” előadására, vagy Bognár Szilvia gyerekkoncertjére.

2) Kívánságra személyes, zártkörű live, kedvenc hangszeremen, a gadulkán – de ritka ütőhangszereimet is szívesen megmutatom 🙂

3) Itthoni archívumomból olyan zenei felvétel privát megosztása, ami nem elérhető a különböző nyilvános platformokon, tehát kuriózum.

Kérlek, a támogatás során add meg e-mail címed, hogy a fentiek beváltásához felvehessem veled a kapcsolatot.

Közzétette: Gyulai Csaba – 2020. március 30., hétfő

Ezt a zenét mindenestül egymagam vettem fel, sok munka volt benne, 26 hangsávot editáltam. Régóta terveztem, hogy természeti hangok alapján írok zenét, ez most megvalósult. (Egyéb, a karantén alatt különböző formációkkal felvett videóim megtalálhatóak a mellékelt YouTube oldalamon)

Ez egy hirtelen ötlet alapján rögtönzött otthoni live, az említett gadulka nevű hangszeren. Nem túl jó minőség – de aznap este úgy éreztem, muszáj egy kicsit gadulkáznom nyilvánosan.

Nyilvános Facebook oldalamon mindig megtalálhatóak a legfrissebb feltöltések, live-ok.

Támogatni szeretnél?Minden támogatást nagyon köszönünk!

Kérjük, utalj a művész alább megadott bankszámlaszámára.

Utalásnál ne felejtsd el feltüntetni a p’ARToló nevét a közlemény rovatban, így a művész tudni fogja, honnan érkezett a támogatás. Köszönjük!

Bankszámlaszám: 10205000-11011080 | Ignáczné Adorjáni Andrea