Juhász Katalin - p'ARToló
  • zeneszerző
  • ének
  • gyerekeknek

Juhász Katalin

Juhász Katalin

Juhász Katalin vagyok, énekes előadó, dalszerző. 2000 óta magyar neves költők verseit zenésítem meg, a dalok adják a gyerekműsoraim alapját. Célom: a kulturális -és zenei élményszerzés, fontosnak tartom, hogy örömmel és szeretettel értéket közvetítsek, és hozzájáruljak a gyerekek zenei ízlésénének formálásához, harmonikus dallamvilággal, igényes hangszereléssel, zenei képzettséggel, hosszú éveken át csiszolt énektudással.

8 éves koromban kezdtem zenével foglalkozni. Zongorát, szolfézst tanultam, ének-zene tagozatos gimnáziumban érettségiztem, Zeneiskola magánének tanszakán énektechnikát tanultam. Életre szóló alapot a Miskolci Nemzeti Színház adott, ahová a gimnázium elvégzése után szerződtem, énekkari tag pozícióba. A színház akkori vezetői folyamatosan megbíztak kisebb, majd egyre nagyobb színészi feladatokkal is. Így 5 évad elteltével az eljátszott szerepeim után a Magyar Színész Kamara gyakorlatos színésszé minősített.

A gyerekműfajjal akkor kerültem kapcsolatba, amikor a fiam óvónője a kezembe adott egy gyűjteményes kötetet, amely neves magyar költők gyerekverseit tartalmazta. A versek megihlettek és a gitárom segítségével dallá váltak. 2005-ben a meghangszerelt dalok CD-n is megjelentek, Éneklő évszakok címmel. Interaktív, évszakok – tematika szerint összeállított zenés gyerekműsoraim alapját ezek a dalok adják. A műsorok az évek során folyamatosan újabb és újabb dalokkal bővülnek.

A farsangi időszakban valószínűleg személyesen még nem fogunk találkozni…Ezért a képernyők elé várlak Benneteket egy rövid farsangi mulatságra!

Anyák napi köszöntő c. dalom több, mit 10 éve szerepel az óvodák, iskolák Anyák napi ünnepségein, az ország sok-sok részén, sőt, határainkon túl is. Sokszor veszek részt kistérségi programokban is, ahol éppen az a cél, hogy a hátrányosabb helyzetű régiók gyermekei se maradjanak kulturális programok nélkül.

A jelenlegi, járványügyi helyzet miatt eddig 20 előadásom maradt el. Természetesen ebben a helyzetben is keresem a túlélés lehetőségét, ami nagyon nehéz a nyilvános előadások – mint egyetlen bevételi forrás – felfüggesztése miatt. Az óvónők, tanárnők a YouTube csatornám dalait a járvány előtt is rendszeresen használták mind az ünnepek, mind a mindennapi oktató-nevelői munkájuk során. Az online oktatásban a dalaim fokozottan szerepet kaptak. A videók alatt nem futnak reklámok, így bevételhez a zenéim által sem jutok.

TÁMOGATÁSODÉRT KÖSZÖNETKÉPPEN…

Karanténvideókat készítek a készülő, új gyerekdalaimból. 

Megosztásaim itt lesznek láthatóak: https://www.facebook.com/katalin.juhasz.142

Köszönöm, ha támogatásoddal segíted, hogy átvészeljem ezt a nehéz helyzetet, és a járvány elmúltával újra élhessem a hivatásomat, és vihessem az örömöt, jókedvet és nem utolsó sorban a kultúrát a gyerekek számára!

Támogatni szeretnél?Minden támogatást nagyon köszönünk!

Kérjük, utalj a művész alább megadott bankszámlaszámára.

Utalásnál ne felejtsd el feltüntetni a p’ARToló nevét a közlemény rovatban, így a művész tudni fogja, honnan érkezett a támogatás. Köszönjük!

Bankszámlaszám: OTP Bank 11773140-00017817 | Juhász Katalin