Kuttyomfitty Társulat - p'ARToló
  • társulat
  • bábszínház
  • ének
  • gyerekeknek
  • tánc

Kuttyomfitty Társulat

Kuttyomfitty Társulat

A Kuttyomfitty Társulat 9 éve járja a Kárpát-medencében és diaszpórában élő magyarság kisebb nagyobb településeit, fesztiváljait. Főként gyermekeknek készített műsorainkat adjuk elő, amiken a felnőttek is jól szórakoznak. Társulatunk fő célja, hogy a nézőinket a néptáncos élmény mellett néprajzi, zenei és irodalmi ismeretekhez juttassuk. Az alapítók, Dobsa Fodor Mónika és Dobsa Tamás, a Népművészet Ifjú Mesterei.

A Kuttyomfitty Társulat fő profilját a gyermekeknek készített műsorok adják, bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezen műsorokat az idősebb korosztály is nagyon kedveli. Társulatunk 2011-es megalakulása óta tizennégy műsort mutatott be, amiket mind repertoáron tartunk, 4-től 99 éves korig ajánlunk mindenkinek. Volt hivatásos néptáncosokként fontosnak tartjuk a népi kultúra terjesztését minőségi műsorokkal úgy, hogy a mai fiatalokat is megszólítsuk.

Műsorainkban négy előadói eszközt használunk, a táncot, éneket, szöveget és a bábokat. Évente több mint 200 előadást tartunk Európa szerte. A járvány, mint minden művészt, minket is hátrányosan érintett, utolsó közönség előtt játszott előadásunk március 8-án volt. Az azóta eltelt több mint 2 hónapban hetente jelentkezünk online élő műsoros bejelentkezéssel, ami nagy népszerűségnek örvend.

TÁMOGATÁSODÉRT KÖSZÖNETKÉPPEN…

Társulatunk fő profilját a gyermekeknek szánt műsorok alkotják, bár vannak felnőtteknek szóló műsoraink is, ezeket megtalálhatják a www.kuttyomfitty.sk/repertoar oldalon.

A karantén alatt március 15-től a repertoárunkból minden szombaton előadtunk egy darabot élőben a Facebook oldalunkon, mely nagy sikernek örvendett. Átlagban 250-300-an csatlakoztak (ha ezt felszorozzuk a gép mögött ülők számával, elég szép számot kapunk 😀 ), amiket rögzítettünk is, és vágás után feltöltöttük a Youtube csatornánkra. Ezek kódolva vannak, de támogatásért cserébe, a kódokat elküldjük nagylelkű támogatóinknak. Mindezek mellett Társulatunk szebbik fele, Mónika kedvenc meséiből olvas fel, ebből már 8 megtalálható a csatornánkon. A közeljövőben pedig új tartalmak “gyártását” kezdjük Szlovákiai magyar (Felvidéki) néptánctár címmel.

Még több videó a Társulat Youtube csatornáján található.

Elérhetőségek

Website http://www.kuttyomfitty.sk

E-mail kuttyomfitty@gmail.com

Cím Ekecs - Csallóköz (Szlovákia)

Támogatni szeretnél?Minden támogatást nagyon köszönünk!

Kérjük, utalj a művész alább megadott bankszámlaszámára.

Utalásnál ne felejtsd el feltüntetni a p’ARToló nevét a közlemény rovatban, így a művész tudni fogja, honnan érkezett a támogatás. Köszönjük!

Bankszámlaszám: SK1002000000002978420851 | Kultúrny Spolok - KUTTYOMFITTY - Kulturális Egyesület

vagy