Streicher Péter - p'ARToló
  • előadóművész
  • koreográfia
  • tánc

Streicher Péter

Streicher Péter

Streicher Péter, szabadúszó táncművész-koreográfus vagyok, a 2019/2020-as London Prestige Awards díjazottja. A kialakult helyzetben is hiszem, hogy az élet minden egyes napra tartogat számunkra valami jót. Hiszem, hogy pozitív gondolatokkal megmenthetjük számunkra fontos emberi kapcsolatainkat és hamarosan újra együtt lehetünk!

Streicher Péter 1991-ben született Pécsett, tanulmányait a Kapronczai Művészeti Iskola, majd a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola Táncművészeti tagozatán folytatta.

2010-ben szerződött Miskolcra, a Miskolci Nemzeti Színház táncművészeként. 2012-ben vendég koreográfusként dolgozott az egri Gárdonyi Géza Színház – GG Tánc Eger táncművészeivel. 2013-ban alapítótagja volt a Miskolci Balett társulatának. 2014-ben a szabadúszás mellett döntött, dolgozott a Szolnoki Szigligeti Színház társulatával és budapesti alkotókkal.

2014-ben elhagyta az országot, Angliában tanított a MyCharleston tanáraként, és több pályázat és támogatás segítségével megalapította önálló együttesét. A Streicher Dance Company ügyvezető igazgatójaként több nemzetközi társulás tagjaként kezdték jegyezni a társulatot.

2019-ben a CID (International Dance Council – UNESCO) tagja, majd az Év Balettegyüttese lett a londoni Prestige Awards 2019 szakmai bizottság döntéseként.

2020-ban tért vissza Magyarországra ahol a kialakult helyzet elmúltával áll újra színpadra.

Támogatni szeretnél?Minden támogatást nagyon köszönünk!