Szabó Zselyke - p'ARToló
  • előadóművész
  • gyerekeknek
  • színház
  • zene

Szabó Zselyke

Szabó Zselyke

Lételemem az alkotás, valami új, valami egyedi létrehozása. Úgy hiszem, a művészet csodálatos erővel bír, gyógyít, tanít, megerősít és mindenhol, mindenkor jelen van még akkor is, ha nem látszik fizikai valójában!

Már gimnáziumi éveim során gyerekszínészként tevékenykedtem, így rengeteg társulat alkotói folyamatában vehettem részt egészen fiatalon. 1992 óta szinkronizálok.

A középiskola befejezésével egy időben filmrendező és forgatókönyvíró kurzusra jelentkeztem (Osvát András, Kécza András), ezt követően színpadi tánc és pantomim szakon (Kárpáthy Zoltán) folytattam tanulmányaimat a Théba Művészeti Akadémián. 2006-ban diplomát szereztem előadóművészként a Magyar Művelődési Intézetben, aztán 2008-ban kommunikáció szakos bölcsészként, (fesztivál menedzsment és rádió szakirány) a Kodolányi János Főiskolán. Előadóművészi végzettségem megszerzését követően gyerekeket kezdtem el művészi-beszédre tanítani a Csepp Színház és Színitanodában. 2004-ben a Színházikó Társulat alapító tagja, 2006-ban a Mesekocsi Színház alapító tagja, 2010-ben a Center Színház alapító tagja lettem. 2009-ben megalapítottam saját (gyerekeknek játszó) zenekaromat, a HandaBanda zenekart. 2018- ban végeztem a Károli Gáspár Református Egyetemen (színháztudomány mesterképzés), majd 2019- ben újabb diplomát szereztem a Színház és Filmművészeti Egyetemen (színházi nevelés képzés). 2019 szeptemberétől a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, színházrendező mesterképzésén folytattam tanulmányaimat (Sebestyén Aba, Keresztes Attila osztály). 2020 szeptemberében szeretném megkezdeni doktori tanulmányaimat szintén Marosvásárhelyen, ha ezt a fránya vírus is úgy akarja.

A teljes leállásig zenekarommal jártam az országot, prózai összeállítások, performanszok, verses műsorok és előadások szerkesztésével, rendezésével foglalkoztam, fejlesztő tréningeket tartottam, valamint napi rendszerességgel szinkronizáltam.

Jelenleg egy tátongó űr tölti ki a mindennapjaimat! Bizonytalan időre elveszítettem mindent, ami a megélhetést és az alkotást biztosította számomra. Nem tudom mikor folytatódhat mindaz, ami félbemaradt, elmaradt, törlődött az életemből. Nagyon hiányzik! Írom a rendező szakdolgozatomat és várom, epekedve várom, hogy újra minden a “régi” lehessen.

Nagyon-nagyon köszönök előre is bármilyen támogatást, felajánlást, ami hozzásegíthet ahhoz, hogy ezt a színház, szinkron és zenekar mentes időszakot átvészeljem.

Szabó Zselykét banki átutalással tudod támogatni.

Támogatni szeretnél?Minden támogatást nagyon köszönünk!

Kérjük, utalj a művész alább megadott bankszámlaszámára.

Utalásnál ne felejtsd el feltüntetni a p’ARToló nevét a közlemény rovatban, így a művész tudni fogja, honnan érkezett a támogatás. Köszönjük!

Bankszámlaszám: 11773140-00061074-00000000 | Szabó Zselyke