Szalontay Tünde - p'ARToló
  • előadóművész
  • színház

Szalontay Tünde

Szalontay Tünde

Szalontay Tünde színész- ” Úgy érzem, hogy színészileg jó passzban vagyok, sokkal felszabadultabb, mint valaha. A színészet számomra építkezés, amelyben összeérnek a tapasztalatok, az önmagamon való folyamatos munka, az újabb és újabb kreatív találkozások.”

Színészileg szinte bármi lehet érdekes…

Szabadúszó színészként több független színházi csoporttal dolgozott együtt.
Az Arvisura színházban kezdte tanulmányait és játszott többek között a Bornemissza P.: Magyar Elektra (Klüteimnesztra), W. Shakespeare: Szentiváneji álom (Heléna), M.Bulgakov: A Mester és Margarita (Margarita) előadásokban.

Hat évig a dániai Teatro Rio Rose csapatának tagja volt, ahol például a Az ég mestere, a Turandot és A tolvaj szarka előadásokban szerepelt.

Magyarországra Pintér Béla Sehova kapuja című előadásával tért vissza. Majd játszott a társulat Kórház-Bakony, Parasztopera, Gyévuska, A sütemények királynője, Árva csillag, Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög, Tündöklő középszer, Kaiser’s TV Ungarn, Szutyok… előadásokban.
Több hazai sorozatban látható: Munkaügyek, Válótársak, Az első 200 randi, Drága örökösök, Mintaapák, A Tanár

Fontosabb filmszerepek:
GETNO–Juli(r.Salamon A.) // AZ ÁLLAMPOLGÁR—Éva (r.Vranik Roland),a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon díjazott 1945—Rózsi (r. Török Ferenc), és a 2018. decemberében a Netflixre készült olasz NATALE A 5 STELLE–Traduttrice (r. Marco Risi).

Jelenleg szabadúszó színészként dolgozik.

Továbbra is látható a Pintér Béla és Társulata 8 előadásában / a Scallabouche Theatre Company KETTEN és a FRANK STEIN című darabjában/és a Dollár Papa és Gyermekei: AZ APÁCA című előadásban.
Tünde jól beszél olaszul és angolul.

Showreal: https://youtu.be/BWgoTqYFs20

Munkaügyek S04E08 Karantén: https://youtu.be/A9faagz_Q2w

Szalontay Tündét banki átutalással tudod támogatni.

Támogatni szeretnél?Minden támogatást nagyon köszönünk!

Kérjük, utalj a művész alább megadott bankszámlaszámára.

Utalásnál ne felejtsd el feltüntetni a p’ARToló nevét a közlemény rovatban, így a művész tudni fogja, honnan érkezett a támogatás. Köszönjük!

Bankszámlaszám: 10700079-17029607-51100005 | Szalontai Tünde